Бранд:
Продукт код: LC-V1208 BLUE

69.00 лв

Налични опции

НА ИЗПЛАЩАНЕ С БНП ПАРИБА ЛИЧНИ ФИНАНСИ:

Вече  имате възможност да закупите 1, 2, 3 или повече продукта на изплащане на обща стойност над 150 лв.. При обработка на покупката избирате - "Покупка на изплащане с БНП Париба Лични Финанси" и избирате най-изгодния за Вас план.

 

 

Описание

Obike синьо високо

Балансиращо Детско Колело с  Гуми топки- За да научим детето да бъде самостоятелно и уверено в собствените си умения да пази равновесие това е един чудесен начин да му помогнем да мине без страх и притеснения от бебешкото му колело триколка  към истински велосипед.

Балансиращите колела по-известни като колело без педали, са едни от любимите колела на любимите ни малчугани. С тяхна помощ те се научават да пазят лесно равновесие, а преходът им към истинско колело, ползвайки помощни гуми става ненужен.

Какво всъщност е Баланс Байк или Колело без Педали?

Баланс байка или Колело без педали е прехода между триколка и детски велосипед. С Балансиращото колело детето придобива умения за балансиране и приучаване към пазене на равновесие за по- късния етап когато ще започне да кара истински велосипед. Придвижването на детето се осъществява чрез изтласкване с крака от земята без да се ползват помощни колела.  Колелата без педали се изработват от различни материали като , алуминий, пластмаса, дърво и различни дизайни допадайки и на най-капризните родители и деца.

Комплекта съдържа:

 • Балансиращо Детско Колело с Гуми Топки- 1 брой;
 • Гуми Топки- 2 броя;
 • Помпа- 1 брой;
 • Инструкция за употреба, изисквания за безопасност, техническо обслужване и гаранция- по 1 брой.
 • Размери: 50 х 15 х 38,5 см
 • Tегло: 6 кг

 Инструкции за колела на топки Obike

Инструкция за употреба, изисквания за безопасност, техническо обслужване и гаранция

 

 • 1. Прикрепете предната вилка към рамката 
 • 2. Прикрепете кормилото към предната вилка
 • 3. Прикрепете седалката към рамката, нагласете височината и пристегнете
 • 4. Обърнете рамката и прикрепете задната вилка
 • 5. Прикрепете подносите към лагерите
 • 6. Напомпайте топката на около 70%, поставете я в средата между подносите, регулирайте концентрично и след това допомпвате до 100%
 • 7. Поставете декоративните капачки от двете страни на вилките 

 

Съвет: В случай, че седалката не може да се регулира повече, обърнете задната вилка обратно, закрепете я отново и колелото ще стане по-дълго и за удобство на детето.

Изисквания за безопасност:

Внимание: Този продукт следва да се сглобява само от възрастни. Максимум телесно тегло до 30 кг. и възраст не по- малко от З години. Да се използва предпазна екипировка и да не се кара в автомобилен или друг опасен трафик. Продукта да се използва със завишено внимание, тъй като се изискват умения за предпазване от нараняване на използващия го или на трети лица. Препоръчителна предпазна екипировка: каска, протектори за ръце/ръкавици/, за колена и за лакти. Карането на колелото може да доведе до телесни повреди, дори до летален край, когато се прави без да се вземат подходящи мерки за безопасност. Рискът си остава изцяло Ваш! Никога не губете контрол, наглеждайте детето и не забравяйте възможностите му. Да се кара с подходяща скорост и да се избягват наклонени терени. Ако се натъкнете на наклонен терен, накарайте детето да слезе от колелото и преминете до него вървейки. Научете детето си да спира преди да започне да кара. Преди детето да започне да кара колелото го научете на правилата за движение. Преди каране винаги проверявайте защитната екипировка, в това число достатъчно добре ли са напомпани топките, настройката на седалката, затегнати ли са добре вилките към основната рамка, за да се уверите, че са добре затегнати и в подходящо функционално състояние и не могат да увредят каращия го. Колелата са много стабилни, но въпреки това, препоръчваме при каране да се избира гладък и равен терен, без камъчета и каквито и да е препятствия, като например пясък, петна от масло, вода и др. Препоръчваме първо да научите детето как да кара на паркинг или площадка заобиколена от тревни площи, или друго място, където няма движение на автомобили. Когато се кара по тротоари или пешеходни зони оглеждайте се за пешеходци, кучета, колоездачи, коли и други и преминавайте със завишено внимание. Не позволявайте на детето да кара колелото привечер или през нощта. Не трябва да се използва на мокри, мазни, песъчливи, замърсени, заледени, груби или неравни повърхности. Карането привечер, през нощта или при влошена видимост е много опасно и увеличава риска от инциденти или нараняване. Уверете се, че детето винаги носи предпазни средства. В допълнение към препоръчаните предпазни средства детето трябва да носи ярки, светлоотразяващи дрехи.

Забележка: Колкото по-гладка е настилката, толкова по-гладко се кара, както е при всички превозни средства на колела или други. Представете си всички възможни опасни сценарии и вземете мерки да предпазите себе си и децата.

Някои метални части може да корозират след известно време, особено ако колелото се използва на влажен климат, например близо до водни басейни/море, езера и др./ или ако се оставя прекалено често на открито при влажни условия.

Техническо обслужване

Проверявайте редовно дали всички винтове са затегнати и дали топките са добре напомпани и в добро състояние, а ако са с недостатъчно налягане, ги напомпете силно за да се уплътнят и затегнат в подносите, за де се центрират по-добре и по-гладко да се кара. В случай, че са износени или се спукат, може да ги подмените и отново настроите кoнцентрично. Почиствайте колелото със съвсем леко влажна, мека кърпа след всяко ползване, а след това подсушете и за да избегнете ръждясване. Желателно е да не се кара по наводнени и/или песъчливи повърхности за избягване ръждясване и/или повреда на лагерите на основната рамка и на подносите за топките.

Гаранции

Гаранция от 1 година от датата на покупка /доказва се с касова бележка или товарителница от куриерска служба /.Можем да приемаме искове за гаранция само срещу представена касова бележка или товарителница от куриерска служба. Пазете бележката или товарителницата на сигурно място. През този гаранционен срок ако предявявате искове по гаранцията, Вносителя решава дали продуктите, обхванати от гаранцията, трябва да се ремонтират или подменят. Гаранцията покрива единствено дефекти по материала от който са произведени продуктите и изработката. Нормалното износване, повреди причинени от неправилна употреба, злополука или от не полагане на дължимата грижа, неспазване на инструкциите за употреба, лоша поддръжка и/или модификации на продукта не се покриват от гаранцията. Допустимото натоварване е за хора с телесно тегло до 30 кг. Не правете никакви модификации по колелото, в противен случай гаранцията става невалидна. Гаранцията не покрива повреди, причинени от неправилна употреба, като например неподходящо оборудване на модела, небрежно ползване, като блъскане в бордюри и т.н. или нормалното износване.

Мнения (0)

Няма мнения за продукта.
Напиши мнение
ЛошПревъзходен
Facebook коментар

Безплатна доставка

ВИДЕО

Намерете ни

За Косе Босе